Commerciële vertalingen

Commerciële vertalingen: een bijzondere kunst

Zinnen die prikkelen

Commerciële vertalingen vereisen een specifieke aanpak. Bij dhaxley Translations weten we dat u als marketingbedrijf niet gediend bent met een vertaling ‘recht uit het woordenboek’. Vlotte, wervende en transparante teksten die net zo vlot, wervend en transparant klinken als het origineel, dat is wat wij u kunnen bieden. We stellen alles in het werk om vertalingen te leveren die een even grote impact hebben als de tekst die u zelf hebt opgesteld. Bovendien zijn we niet bang voor de vaak pittige deadlines in uw sector.

Van vertaling naar hertaling tot transcreation

U hebt grondig nagedacht, elk woord gewikt en gewogen, en wil nu een vertaling die kan tippen aan uw frisse, creatieve en overtuigende brontekst? Daar stellen wij alles voor in het werk. We schakelen onze vertalers in met de scherpste geest en de origineelste pen. Zij leveren niet zo maar een klakkeloze vertaling; ze laten zich meedrijven met de flow van uw tekst en creëren een ‘hertaling’ die het doelpubliek rechtstreeks aanspreekt. Na de vertaler neemt één van onze revisoren het over. Bovenop de taalkundige revisie voert die een extra stijlcontrole uit. Zo bent u helemaal verzekerd van teksten die uw doelpubliek gericht zullen aanspreken.

Deze uitdagende combinatie van vertaling en copywriting voor doelgroepen in een verschillende culturele omgeving is wat we begrijpen onder transcreation. Het is een strategie die uitermate geschikt is voor de vereisten waar degelijke commerciële vertalingen aan moeten voldoen. We gaan daarmee voorbij het klassieke onderscheid tussen letterlijke en vrije vertalingen. We stropen dan werkelijk onze creatieve mouwen op en putten uit onze diepgaande taal- en cultuurkennis om uw boodschap op gepaste wijze over te brengen in de doeltaal. De uiteindelijke missie bestaat erin om via een doordachte ver-/hertaling dezelfde emoties op te roepen als het origineel, maar dan in een ander jasje.

Een commerciële mailing, brochure, productbeschrijving of artikel voor uw website? Bel of mail dhaxley Translations en vraag naar een vrijblijvende offerte voor uw commerciële vertaling.